Vikend na Radio Sarajevu: Uživajte uz legendarnu Dianu Ross

Radiosarajevo.ba
Vikend na Radio Sarajevu: Uživajte uz legendarnu Dianu Ross
Foto: EPA-EFE / Dianna Ross

Ova subota i nedjelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21 sat  uvečer, posvećene su američkoj soul, R&B, pop pjevačici i glumici Diani Ernestine Earle Ross, profesionalno poznatoj kao Diana Ross.

Impresivna diskografija, danas 76-godišnje muzičke legende, sadržava 24 studijska albuma i 91 singl, uz brojne kompilacijske i žive albume te filmske setove. Ona je deset godina bila prvi vokal sastava The Supremes, koji je zbog njene iznimne popularnosti promijenio ime u Diana Ross and the Supremes.

Solo karijeru je počela 1969. godine. Jedina je ženska pjevačica koja je uspjela doći na vrh top ljestvica sa solo singlom, kao dio dueta (Lionel Ritchie), tria i muzičkog ansambla (We are the World-USA for Africa).

Krajem prošlog mjeseca izdavačka kuća Motown je predstavila kompilaciju ekskluzivnih remixa nekih od najvećih hitova iz bogate karijere Diane Ross. Album su producirali Diane Ross i Eric Kupper uz orginalne multitrakove iz trezora Motowna.

Eric Kupper je američki klavijaturist, aranžer, kompozitor, DJ producent koji je najpoznatiji kao remixer. Porijeklom iz Francuske, muzičku karijeru je počeo sredinom 80-ih uz Davida Moralesa, Frankie Knucklesa, Arthura Bakera i druge, a do danas je radio remixe brojnih autora: Garbage, Usher, Korn, Yoko Ono, Whitney Huston, Donna Summer, PM Down, Robert Palmer, 808 State, Janet Jackson, Shakira, Alicia Keys, The Brand New Heavies, Moloko, Lenny Kravitz, New Order i mnogi drugi.

U historijske knjige Diana Ross će ostati upisana i kao vlasnica rekorda sa četiri pjesme koje su bile No.1 kao orginali i kao remiksi - Ain't No Mountain...2018, I'm Coming Out/Upside Down 2018, The Boss 2019 i Love Hangover 2020.

Ove subote i nedelje uživajte uz Diana Ross Vikend na 90,2 MHz!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije