Uskoro kompilacija neobjavljenih pjesama Adija Lukovca

Radiosarajevo.ba
Uskoro kompilacija neobjavljenih pjesama Adija Lukovca
YouTube / Adi Lukovac
Ovaj omiljeni muzičar danas bi napunio 46. godina.

Adi Lukovac bio je talentovani muzičar, producent i skladatelj, jedan od pionira nove sarajevske elektronske scene, te osnivača PWS etikete (Post War Sound). Zajedno sa Ornamentima (Adnan Zilić, Brano Jakubović, Vedran Mujagić) autor je više albuma: Pomjeranja Fluid, te muzike za film Remake. Ornamenti i Adi napisali su i producirali i više pjesama na jednom od najboljih albuma Dine Merlina, Sredinom.

Ko zna šta bi još Adi Lukovac ostavio iza sebe, da nije nesretno stradao 18. juna 2006. godine. No, možda to ipak i saznamo, jer je upravo danas, na dan njegovog rođendana, objavljen video koji najavljuje kompilaciju neobjavljenih pjesama Adija Lukovca.

Ovaj video postavio je Adnan Zilić, član nekadašnjih Ornamenata, koji već neko vrijeme radi na nedovršenim Adijevim pjesmama. Naslućuje se da se radi o pravim remek-djelima, koja zaslužuju maksimalnu pažnju, a projekat bi trebao biti kompletiran početkom naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije