Twenty One Pilots na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Twenty One Pilots na Radiju Sarajevo
0 / Twenty One Pilots
Ove subote i nedjelje na Radio Sarajevu, svakih sat vremena u blokovima od 20-ak minuta, puštamo pjesme jednog od trenutno najpopularnijih američkih bendova - Twenty One Pilots.

Bend je formiran 2009. od strane  Tylera Josepha (vokal), Nicka Thomasa i Chrisa Saliha. Vrlo brzo im se pridružuje i bubnjar Josh Dun, koji uz Tylera ostaje jedini član benda nakon odlaska Nick i Chrisa i svoj drugi album snimaju kao duo.

Samostalno izdaju dva albuma, 2009. i 2011. godine. Nakon potpisavanja ugovora za ogranak velike američke izdavačke kuće Warner Music Group (Fueled by Ramen), njihov treći album Vessel prelazi tiraž od pola miliona kopija, a svjetski uspjeh postižu sa narednim albumom Blurryface (2015.) sa singlovima Stressed out i Ride. Za pjesmu Stressed out dobili su i Grammy nagradu, a ukupno su osvojili 31 različitu muzičku nagradu i imaju gotovo stotinu nominacija.

Slijedi i uspješan singl Heathens za muziku iz filma Suicide Squad.  Početkom oktobra mjeseca ove godine objavljuju i peti album Trench, koji samo potvrđuje njihov ogroman uspjeh i popularnost kod mlađih generacija. Radi se o konceptualnom albumu, ali sa pričom koja nije teška za pratiti prosječnom slušaocu. Prema naslovu jedne pjesme sa albuma, Bandito, nazvali su i svoju svjetsku turneju tokom koje će početkom 2019. posjetiti i Beč, što će ujedno biti i najbliži koncert našim fanovima.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije