Tom Jones - Talking Reality Television Blues

0
Radiosarajevo.ba
Tom Jones - Talking Reality Television Blues
FOTO: Facebook / Tom Jones
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Tom Jones je najavio planove za novi album obrada i predstavio prvi singl Talking Reality Television Blues. Velški pjevač Sir Thomas John Woodward je danas 80-godišnjak sa impresivnom karijerom koja je počela sredinom 60-ih godina.

Surrounded By Time je 42. studijski album koji će biti predstavljen 23. aprila 2021. godine, a prvi singl je obrada pjesme američkog kantautora Todda Snidera, koja se može naći na njegovom izdanju Cash Cabin Sessions Vol.3 iz 2019. godine.

“Bio sam tu kada je TV počela sa emitovanjem, nisam znao da ću se i ja tu pojavljivati, ali mislim da je njena snaga u podsjećanju kako smo divni, ludi i kreativni, ali i kako realnost koju reflektuje može biti strašna“ – kaže Tom Jones.

Novi album su koproducirali Ethan Johns i Mark Woodward, a sadržava i nove verzije pjesama od autora kao što su Bob Dylan, Cat Stevens, Bobby Cole i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije