Lou Hayter - Time Out of Mind

0
Radiosarajevo.ba
Lou Hayter - Time Out of Mind
FOTO: Facebook / Lou Hayter
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Lou Hayter je prepoznatljivo lice na londonskoj muzičkoj sceni, muzičarka koja je pokrenula novo poglavlje u svojoj već impresivnoj karijeri. Počela je kao klavijaturistkinja u bendu New Young Pony Club sa kojima je provela osam godina na turnejama. Bila je polovica projekta Tomorrow's World (druga polovica je Jean-Benoit Dunckel iz benda Air) i formirala The New Sins sa Nickom Phillipsom. U toku rada na njihovom novom albumu u Parizu, Lou Hayter je počela solo karijeru.

Njen prvi solo studijski LP Private Sunshine će izaći 7. maja 2021. godine a sudeći po njenom izdavaču, sadržava kombinaciju njenih sklonosti prema acid houseu, hitovima '80-ih, yacht rocku, electru, future popu i discu. Neki od ovih stilova se mogu prepoznati u njenom novom singlu Time Out of Mind, koji je zapravo obrada istoimene pjesme američkog rock sastava Steely Dan, sa njihovog Grammyem nagrađenog sedmog studijskog LP-a Gaucho iz 1980. godine.

“Steely Dan je moj omiljeni bend, stoga sam ovoj obradi pristupila sa velikim poštovanjem. Moj prijatelj Jeff Wooton, koji svira sa bendom Gorillaz, bio je ljubazan te je odsvirao mega gitarski solo. Uradio je to u jednom pokušaju što je bilo nevjerovatno za vidjeti. Nadam se da pjesma donosi isti “sretni sunčani zvuk“ koji osjećam kada slušam verziju u izvedbi Steely Dan-a" – kaže Lou Hayter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije