The Go-Go's - Club Zero

Radiosarajevo.ba
The Go-Go's - Club Zero
FOTO: Facebook / The Go-Go's
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

The Go-Go's je američki new wave bend koji je nastao u Los Angelesu 1978. godine. Bend koji je prodao preko 7 miliona albuma širom svijeta ima prilično stabilnu postavu koju sačinjavaju Charlotte Caffey (gitara i klavijature), Belinda Carlisle (glavni vokal), Gina Schock (bubnjevi), Kathy Valentine (bass) i Jane Wiedlin (ritam gitara). The Go-Go's su postali popularni ranih 80-ih godina kao sve-ženski sastav koji je pisao i svirao sve svoje pjesme te se, do danas kao jedini takav, popeo na vrh Billboard album top ljestvice.

The Go-Go's su upravo sada trebali biti na najdužoj turneji u četiri godine, međutim situacija sa coronavirusom je to promijenila. Nakon 19 godina pauze, The Go-Go's su 30. jula objavile singl Club Zero koji su napravile razmjenjujući e-mailove. U međuvremenu, dokumentarac o bendu koji je režirala Alison Ellwood je imao premijeru na Sundance festivalu (trebao je biti prikazan na Tribeca Film Festivalu, ali corona...) a o njemu članice benda kažu:

Živjele smo i preživjele. Sada, gledajući našu istoriju kroz film, možemo ponovo proći taj put kao bend - zabava, avantura, usponi i padovi. Nadamo se da će ovaj dokumentarac pokazati svijetu da smo bile pionirke, i kako je naše iskustvo otvorilo put za mnoge druge žene (i neke muškarce) muzičare - kažu iz The Go-Go's.




Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije