Midnight Oil - Gadigal Land

Radiosarajevo.ba
Midnight Oil - Gadigal Land
Facebook / Midnight Oil
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Nakon 18 godina, jedan od najpopularnijih australskih sastava Midnight Oil, poznati i samo kao The Oils, su objavili novu pjesmu nazvanu Gadigal Land. Kao što se i moglo očekivati od starih iskusnih rokera, singl je politički angažirana pjesma nazvana po domorodačkim vlasnicima Sydneya - Gadigal je grupa aboridžina koji su živjeli na području ovog današnjeg grada. “To je provokativno prepričavanje onoga što se dogodilo na ovom mjestu i drugdje u Australiji od 1788. godine“- piše u saopštenju Sony Music, izdavačke kuće benda.

Producent je Warne Livesey, vokalnu ispomoć su pružili Kaleena BriggsBunna Lawrie i Dan Sultan, a tekst je napisao Gadigal pisac Joel Davison. Pjesma će se naći na mini albumu The Makarrata Project, prepunom saradnji sa autohtonim umjetnicima, snimljenim krajem prošle godine nakon završene evropske turneje. Ovo izdanje će biti predstavljeno krajem oktobra, a singl Gadigal Land je zvanično objavljen 6. augusta 2020. godine.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije