Texas na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Texas na Radiju Sarajevo
Facebook / Texas
Popularni škotski sastav objavio je novi album.

Škotski bend Texas (glavni članovi i osnivači su su Sharleen Spiteri i Johnny Mcelhone)  je do sada prodao preko 40 miliona albuma, počevši od  1989. godine i prvijenca Southside. Singl “I Don't Want A Lover“ je postao internacionalni hit plasirajući se u Top 10 u Velikoj Britaniji. Naredna dva albuma, Mothers Heaven (1991) i Ricks Road (1993) bili su mnogo manje uspješni, a sreća se osmjehnula sa White on Blonde (1997), njihovim najprodavanijim albumom do danas. Uslijedio je relativno uspješni The Hush (1999) prije retrospektive Greatest Hits 2000. godine.

Careful What You Wish For (2003) i Red Book (2005) su certificirani kao zlatni u Velikoj Britaniji (više od 100 000 kopija) a nakon Red Book turneje prestali su sa radom. Sharleen Spiteri je počela solo karijeru i objavila album Melody 2008. godine.

  1. godine su objavili The Conversation, a 21-og aprila ove godine deveti studijski album Jump On Board. Dosadašnji promotivni singlovi su “Let's Work It Out“ i “Tell That Girl“.

Ove subote i nedelje uživajte uz Texas vikend na 90,2 MHz.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije