Maison Coco vam poklanja Vikend sa / Talking Heads i David Byrne na Radiju Sarajevo

10. 03. 2018. u 10:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Povodom izdavanja novog solo albuma Davida Byrna, ovog vikenda svaki puni sat slušamo pjesme ovog kultnog muzičara i frontmena sastava Talking Heads.

Nakon 14 godina pauze David Byrne je objavio novi solo album nazvan American Utopia.

David Byrne bio je osnivač, pjevač, kompozitor i gitarista legendarnog američkog benda. Sastav je osnovan 1974. na the Rhode Island School of Design. U školi su se upoznali David Byrne, bubnjar Chris Frantz, i basistica Tina Weymouth, te su odlučili osnovati sastav. Došavši u New York imali su sreću nastupiti kao predgrupa legendarnim The Ramones u klubu CBGB. Dvije godine kasnije, članu sastava se pridružuje Jerry Harrison na klavijaturama.

Brzo započinju dugoročnu suradnju s čuvenim producentom Brianom Enom i zahvaljujući njemu postižu uspjeh na kojem je bila obrada Al Greenove pjesme Take me to the River. Na ovom albumu su eksperimentirali i s drugim glazbenim stilovima.

Sastav postaje poznat u Americi s albumom Speaking in Tongues i pjesmom Burning Down the House. Kultni status doživjela je i njihova pjesma Psycho killer, i to živa vezija iz 1977. godine. Bend se definitivno razilazi 1991. godine. Posljednji put skupa nastupaju 2002. kada su postali članovi Rock and Roll Hall of Fame

Vikend sa Talking Headsima i Davidom Byrneom na Radiju Sarajevo poklanja vam Artisan pekara Maison Coco u Sarajevu.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA