Stevie Wonder feat. Gary Clark Jr. - Where Is Our Love Song

0
Radiosarajevo.ba
Stevie Wonder feat. Gary Clark Jr. - Where Is Our Love Song
Facebook / Stevie Wonder
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Stevland Hardaway Morris, profesionalno poznat kao Stevie Wonder, je američki pjevač, kompozitor, muzičar i producent, “genij“ kako ga često nazivaju, pionir i uzor mnogim muzičarima u različitim žanrovima - R&B, pop, soul, gospel, funk, jazz i blues. Stevie Wonder je predstavio dvije nove pjesme Where Is Our Love Song i Can't Put It in the Hands of Fate, čiju je objavu vremenski uskladio sa rođendanom drugog najstarijeg sina Mumtaza Morrisa. Ovo su ujedno prva izdanja za njegovu novu izdavačku kuću So What the Fuss Music, koja se distribuiraju preko Republic Records. 

Where Is Our Love Song je melodična balada u kojoj je svoj doprinos dao blues-rock gitarista Gary Clark Jr. ali i petero Wonderove djece koji su učestvovali sa svojim vokalnim sposobnostima. U intervjuu povodom predstavljanja pjesama je kazao da je Where Is Our Love Song počeo pisati kada je imao 18. godina ali da je riječi dovršio tek nedavno, inspiriran promjenljivim filozofskim i rasnim sukobima koji se trenutno odvijaju. Također je kazao da će pjesme možda objaviti na EP-u ili će biti djelom nadolazećeg LP-a nazvanog Through the Eyes of Wonder. Prihod prikupljen od ove pjesme će ići u organizaciju Feeding America.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije