Thomas Dybdahl - A Little Something to Give

Radiosarajevo.ba
Thomas Dybdahl - A Little Something to Give
0 / Thomas Dybdahl
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Thomas Dybdahl je norveški pjevač, kompozitor i multi-instrumentalista čija se muzika može opisati kao pop-folk-jazz kombinacija. Njegov album Fever je objavljen 13. marta 2020. godine a umjesto planirane promocije i turneje, obzirom na globalnu pandemiju, morao je osmisliti neku drugu aktivnost. Rad u studiju je jedna od omiljenih zanimacija te je nastavio tamo gdje je i stao a sa ko-producentom Havardom Rosenbergom sklopio je nastavak albuma koji je nazvan Cabin Fever.

 “Koncept je zasnovan na ideji da pokušam napraviti pjesme koje će biti direktna reakcija na događaje iz ljeta 2020. godine. Prvi singl Hard Liquor je, iskreno, o opijanju kao načinu na koji se nosimo sa situacijom, višku vremena i poremećenoj svakodnevnici“ – komentariše Thomas Dybdahl.

A Little Something to Give je napisana i snimljena u julu i govori o osobi koja želi izaći iz otrovne veze da bi dokazala svoju vrijednost. Singl je zvanično predstavljen 9. oktobra 2020. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije