Roosevelt - Ordinary Love

0
Radiosarajevo.ba
Roosevelt - Ordinary Love
0 / Roosevelt

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Roosevelt je objavio novi singl nazvan Ordinary Love što je prvo izdanje ovog elektronskog umjetnika nakon nedavnog potpisa ugovora s novom izdavačkom kućom Counter Records/Ninja Tune. Tom prilikom Roosevelt je kazao da mu je to veliko zadovoljstvo i da puno drugih umjetnika koje poznaje rade za tu etiketu, a njihov crossover pristup (između popa i elektronike) na Counter Records izgleda kao da se odlično uklapa u njegov projekat. Zajedno sa ovim vijestima, Roosevelt a.k.a. Marius Lauber, najavio je svoju najveću turneju po Sjevernoj Americi koja sadržava više od 35 nastupa, uključujući New York, Los Angeles, San Francisco, Denver, Chicago, Atlantu, Toronto i druge gradove.

Njemački muzičar i producent je za Ordinary Love kazao da je napisana u LA-u prošlog ljeta u izolovanoj kolibi u Elysian Heightsu. 

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

Objavljeni rezultati: Za koga su birači iz Bosne i Hercegovine glasali na izborima u Hrvatskoj?

“Radio sam na demou koji sam u početku nazvao Wall of Sound spajajući mnogo sintisajzerskih slojeva“ – kazao je Roosevelt i dodao – “Htio sam stvoriti neku vrstu hitnosti koja liči na euforiju nove ljubavi, sa svim svojim blaženstvom ali i neizvjesnošću što dolazi s tim“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije