Miles Kane - Baggio

0
Radiosarajevo.ba
Miles Kane - Baggio
FOTO: Facebook / Miles Kane

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Miles Peter Kane je engleski muzičar najpoznatiji kao solo umjetnik i kao jedan od predvodnika sastava the Last Shadow Puppets. Također, bivši je lider sastava The Rascals koji se raspao u augustu 2009. godine. Njegov drugi singl u ovoj godini, Baggio je novi uvid u peti album nazvan One Man Band, planiran za 4. august 2023. godine. U novoj pjesmi Miles Kane odaje počast italijanskoj fudbalskoj legendi Robertu Baggiu koji ga je prvi put očarao kada je imao samo osam godina, inspirišući ga da postane ono što je danas.

“Prvi put sam ga vidio na TV-u za vrijeme Svijetskog Kupa 1994. godine. Bio sam očaran njegovom pojavom, izgledom i talentom. To je bilo prvi put da sam vidio nekoga toliko drugačijeg i unikatnog. Vidjevši Baggia idućih nekoliko godina sam postao opsjednut italijanskom reprezentacijom. Zbog njih sam pustio kosu i postao opsjednut sa odjećom, modom i svim italijanskim stvarima“ – kazao je Miles Kane, opisujući izvor inspiracije.

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije