Romy - Enjoy Your Life

0
Radiosarajevo.ba
Romy - Enjoy Your Life
Facebook / Romy

Svaki radni dan predstavljamo vam jedan novi singl na radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Romy Madley Croft, profesionalno poznata samo kao Romy, je 33-godišnja britanska muzičarka poznata kao članica tročlanog indie rock benda The XX. Gitaristkinja i vokalistica je posljednjih godina napravila ozbiljan  katalog dance-pop pjesama. Prošle sedmice je objavila još jedan klupski hit nazvan Enjoy Your Life u kome je  produkcijski učestvovao već planetarno popularni Fred Again... 

Prethodno su radili na Lifetime i Strong, a Romy je gostovala u njegovoj pjesmi Lights Out. Ostali, ali ne manje bitni producenti koji su dali doprinos na produkciji današnje teme RSA Sing premijere Enjoy Your Life su Stuart Price i njen kolega iz benda, Jamie xx.

O njemu bruje društvene mreže: Pilota OS BiH porede sa Tomom Cruiseom

O njemu bruje društvene mreže: Pilota OS BiH porede sa Tomom Cruiseom

U pjesmi se može čuti sempl danas 79-godišnje legendarne američke pjevačice i kompozitorice Beverly Glenn-Copeland. Priča kaže da je švedska pjevačica Robyn odvela Romy na njen koncert, a da je ona bila tako impresionirana njenom jednostavnom linijom teksta “My mother says to me enjoy your life“ da ju je morala  iskoristiti u ovoj pjesmi. “Tih nekoliko riječi daju jednostavnu i razoružavajuću rečenicu“ – kazala je Romy, tekst  koji rezonira sa njom obzirom da joj je majka preminula kada je bila dijete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije