Puppini Sisters na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Puppini Sisters na Radio Sarajevu
Facebook / Puppini Sisters
Ovog vikenda družimo se sa djevojkama The Puppini sisters.

Vokalni trio sačinjavaju: talijanska pjevačica Marcella Puppini i engleske pjevačice Kate Mullins i Emma Smith. Iako njih tri nisu u bilo kakvoj rodbinskoj vezi ime su izabrale u čast Andrews Sisters. Puppini je studirala Modni Dizajn u Saint Martins School of Art,  kasnije muziku u Trinity College of Music u Londonu gdje je srela Kate Mullins i originalnu članicu Rosanna Schura koja je kasnije zamjenjena sa Stephanie O'Brien. Nakon osam godina u grupi O'Brien je zamjenjena sa Emmom Smith. Trio je podržan od strane tročlanog benda u kojem se nalaze Blake Wilner na gitari, Henrika Jensena na kontrabasu i Petera Ibbetsona na bubnjevima. Kritičar Arion Berger ih je okarakterizirao kao „Retro Futuristička Avangarda“ a njihov zvuk kao „swing punk“.

Prvi abum Betcha Bottom Dollar izdali su 2006. godine, The Rise and Fall of Ruby Woo 2007 godine a The High Life 4. marta 2016. godine. Novi album su finansirali njihovi fanovi (crowdfunding) koji su u februaru dobili svoje digitalne kopije albuma a 7. juna i The Deluxe verziju sa dosta remixa. Njihovi radovi su se mogli čuti u mnogim televizijskim emisijama i serijama kao što su: Greys Anatomy, Chuck, This Morning, Hell's Kitchen itd. Veliki broj koncerata održat će tokom iduća dva mjeseca a najbliži koncert nama imat će u Bolonji, Italija.

Uživajte u vikendu uz The Puppini Sisters na 90,2 !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije