Predstavljamo Radio Groove - swing na bišćanski način

Radiosarajevo.ba
Predstavljamo Radio Groove - swing na bišćanski način

Činjenica je da u Bosni i Hercegovini nema mnogo prisutnih muzičkih žanrova. Jedini aktivni reagge bend je Zoster (a ni oni više nisu reagge), rockeri i metalci se daju izbrojiti na prste, hip-hop se koliko-toliko drži, a jazz se svira na dva mjesta.

Čini se da je regija koja u posljednje vrijeme razbija predrasude o monotonoj muzičkoj sceni - Krajina. Nakon Dede Putra, odnedavno je zvučni pejzaž obogaćen i swing, disco i funk zvukom benda Radio Groove. Članovi su iskusni muzičari nekima poznati i po sviranju u bendu Scripta, a Radio Groove je formiran 2013. godine. Bend čine: Aladin Kečalović (bubnjevi), Samir Toromanović (bass), Delijan Malkoč (gitara), Nail Jusić (klavijature), Sanel Kabiljagić (truba), Elvedin Malkoč (saxofon) i Nejra Karabegović (vokal). Za sada su u pitanju coveri, i bit će interesantno čuti i snimak neke originalne pjesme Radio Groova.

Prvi video koji su snimili je za Booty Swing, pjesmu koju je preradio Parov Stelar, a originalna tema datira iz 40-ih godina i swing ere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije