Pjesma dana / Poslušajte Becky G i novu obradu pjesme "Bella Ciao"

03. 12. 2021. u 23:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Becky G, američka pjevačica obradila je čuvenu himnu otpora i borbe italijanskih partizana "Bella Ciao".

Pjevačica je pjesmu predstavila neposredno uoči premijere posljednjih epizoda serije "La Casa de Papel" koja je kroz svoje epizode ponovo oživjela dobro poznati hit.

Poznata još i kao himna slobode, snage i pravde, "Bella Ciao" se u spomenutoj seriji savršeno uklopila u osnovni motiv glavnih junaka - otpor, a Becky je sa zadovoljstvom obukla u novo ruho, piše Today.in.

"La Casa de Papel mi se dopala od prvog dana, a naročito njen način na koji se povezala sa milionima ljudi širom svijeta. Bila mi je čast raditi na ovom projektu", rekla je pjevačica i dodala kako je "Bella Ciao" obilježila mnoge ikonične momente u seriji.

Tekst kultne pjesme:

Una mattina mi son svegliato,

O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao

Una mattina mi son svegliato, E ho trovato l'invasor. O
partigiano portami via, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao

O partigiano portami via, Perche mi sento di morir.
E se io muoio da partigiano, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao E se io muoio da partigiano, Tu mi devi sepelir.

Me sepelirai la su in montagna, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao Me sepelirai la su in montagna, Sotto l'ombra di un bel fior.
E tutti quelli che passeranno,

O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao E tutti quelli che passeranno,
Dirano o ma che bel fior.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)