Pjesma dana. Bijelo dugme i "Nakon svih ovih godina..."

0
Radiosarajevo.ba
Pjesma dana. Bijelo dugme i "Nakon svih ovih godina..."
Foto: Prtscr / Youtube / Alen Islamović i Goran Bregović

Bijelo dugme ove godine slavi svoj 50. rođendan i povodom tog značajnog juibleja, kako smo već najavili, održat će veliku turneju, sa 50 koncerata. 

Turneja kultne jugoslovenske grupe, stvorene u Sarajevu, kreće 11. maja u gradu u kojem je rođena, kada će se u Domu mladih održati prvi koncert. 

Goran Bregović, frontmen Dugmeta, u ekskluzivnom intervjuu za Radio Sarajevo otkriva detalje turneje, doznajemo i zašto se članovima neće pridružiti Željko Bebek, a pitamo ga i da li se može dogoditi da čujemo nove pjesme Bijelog dugmeta. Intervju možete čitati na OVOM LINKU.

A, mi danas, za pjesmu dana, biramo Nakon svih ovih godina, pjesmu sa istoimenog albuma iz 1990. godine. Album je izašao u izdanju sarajevske diskografske kuće Diskoton i sastoji se od 14 hit pjesama grupe snimljenih u periodu između 1983. i 1988. godine. Producent je Goran Bregović a omotnicu albuma je dizajnirao Trio. Na albumu su se našle neke od najboljih pjesama Bijelog dugmeta kao što su: Za Esmu, Ružica si bila, Evo zakleću se, Đurđevdan kao i pjesma Hajdemo u planine koja je bila vrlo popularna '80-ih godina.

Tekstove svih pjesama napisao je Goran Bregović, s tim da su koautori teksta pjesme Hajdemo u planine bili još i Ademir Kenović i Ismet Arnautalić.

Naslovnicu albuma dizajnirao je sarajevski Trio
Foto: Discogs: Naslovnicu albuma dizajnirao je sarajevski Trio

Uživajte!

Tebi je lako, jer ti imaš mene
a šta sam zato dobio
na kraju ćeš me ostaviti
e, to bi i blesav vidio

Poneka ljubav, možda vrijedi bola
moja i tvoja više ne
jer ti si samo trag u pijesku
gorka brazda koja nestane

Danas otvaram oči
nakon svih ovih godina
niti ja voljeh tebe
nit' si ti mene voljela
samo stara navika je ostala

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije