Bajrović i Pecikoza razgovarali o nogometu i politici s Nevenom Anđelićem

Radiosarajevo.ba
Bajrović i Pecikoza razgovarali o nogometu i politici s Nevenom Anđelićem
Nakon 27 godina, za voditeljskim mikrofonom pojavio se Neven Anđelić, bivši voditelj i urednik nekadašnjeg Omladinskog programa Radija Sarajevo.

Sada na novom Radiju Sarajevo, na  90,2, Anđelić se našao u ulozi gosta-urednika. 

Danas je dr. Neven Anđelić cjenjeni predavač u oblasti međunarodnih odnosa i ljudskih prava u Londonu (Regent's University).

Njegovi gosti sa kojima je razgovarao na temu politika i fudbal bili su poznati tekstopisac Fahrudin Pecikoza Peco koji je ujedno i zastupnik u skupštini KS, te političar i lider Građanskog saveza  Reuf Bajrović.

Bajrović je pojasnio da su on i Neven još prije 12 godina komentirali Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, igrali lopte, bili na stadionu Arsenala... tako da "imaju prava da budu "eksperti za fudbal" u zemlji u kojoj ljudi koji imaju veze sa politikom koliko ova dvojica s fudbalom "pričaju o politici, idu po emisijama, nazivaju se političkim analitičarima..."

Pecikoza je dodao kako navija za Hrvatsku i Srbiju, zemlje u kojima ima stotine prijatelja - Kako da navijam za Švicu kad tamo imam 2 čovjeka? A i ta dva su naši...

Nije falilo ni šala na račun Argentine pa je Peco ispričao kako su čovjeka vodili na streljanje i pitali ima li zadnju želju, na šta je on odgovorio:"Imam! Da Messi puca !" ...a vic je posvetio Reufu, navijaču Argentine

Na pitanje koji bi od svojih brojnih hitova izdvojio, Pecikoza se odlučio za "Miljacku". Zaključio je da zahvaljujući pjesmi "Miljacka postaje značajna rijeka u regionu", a za Halida Bešlića je rekao da je "institucija, jedini čovjek koji gostuje u kafani, ne otpjeva ni jednu pjesmu i dobije honorar!"

Reuf Bajrović je izjavio da bi Amar Osim trebao postati naš novi selektor, a da je Kolašinac trebao igrati protiv Nigerije u Brazilu. Onda se uozbiljio i zaključio da se njemu život dijeli na periode između svjetskih prvenstava.

Još jedna šala - o sponzorušama koje danas progone fudbalere, te u skladu s tim znaju sve i o povredama pa kažu jedna drugoj: "Nemoj sa njim, on ima povrijeđenu zadnju ložu, neće ti on dugo!"

Gosti su se u emisiji ipak malo dotakli i politike. Pecikoza je dodao da je FIFA moćnija od Ujedinjenih nacija i da danas Ujedinjene nacije imaju ovlaštenje kao npr. Ribarski savez Njemačke. Nijedna velika sila nema prava veta u FIFI!

Na političkoj sceni u svijetu primjećuje kontinuitet američkog širenja demokratije tamo gdje ima nafte, što je Putin primijetio da je pametno, pa je i on krenuo istim putem.

Bajrović je zahvalio Nevenu što ga je pozvao u emisiju i poželio da opet dođe, ali drugi put da nešto i kaže, jer je "sa Pecom teško doći do riječi, bilo da si u emisiji, bilo da si u kafani. "

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje:



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije