Poslušajte „Pješčane oluje“ Darka Rundeka

Radiosarajevo.ba
Poslušajte „Pješčane oluje“ Darka Rundeka
Foto:Promo / Rundek: Publici predstavlja novi singl pod nazivom "Pješčane oluje"
Nakon singlova „Tamni jorgovan“ i ljubavne „Barbare“ iz muzičke radionice Darka Rundeka i njegove Ekipe, stižu „Pješčane oluje“ koje ekskluzivno objavljuje Radiosarajevo.ba.

Govoreći o novom singlu Rundek  naglašava da su "Pješčane oluje" po osnovnoj muzičkoj temi i stihovima, originalna verzija pjesme „La Comedie de Sens“ koja je izašla na albumu „Ruke“ 2002. godine.

"Kad sam okupio Ekipu za slavljenički koncertni projekt Apocalypso NOW, "Pješčane oluje" su uskrsnule u svojoj neobjavljenoj izvornoj verziji, prizvane sviranjem i energijom novih saradnika. Koncertna se izvedba pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pjesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame ljetni praznici. Uživajte," poručio je Rundek.

Pjesma "Pješčane oluje" snimljena je u Studiju Kramasonik i Studiju DM u Zagrebu, tonski snimatelji su Hrvoje Nikšić i Zvonimir Domazet, a muzički producenti Darko Rundek i Mario Domazet.

Također, značajan doprinos nastanku ove pjesme dali su bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista 
Roko Crnić, zatim Miro Manojlović - vibrafon i udaraljke, trubač Igor Pavlica, Ana Kovačić - tenor saksofon, Dušan Vranić Duco – ukulele te violonistica Isabel.

Kao i uvijek do sada, Darko Rundek će ljeto provesti radno nastupajući s Ekipom i Cargo Trijom u cijeloj regije. Legendarni muzičar s Ekipom je posjetio Makedoniju, u julu s Ducom i Isabel putuje u Njemačku, a pred bublikom u BiH nastupit će 20. jula u Banjoj Luci u okviru Demofesta.  U zimskom periodu putevi Rundeka putevi vode u SAD i Kanadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije