OneRepublic vikend na talasima Radija Sarajevo

Emir Saračević
OneRepublic vikend na talasima Radija Sarajevo
Official web site / OneRepublic
Povod za muzički vikend sa bendom OneRepublic je njihov novi album "Oh My My".

OneRepublic je američki pop rock bend osnovan 2002. godine u Coloradu. Tačnije, bend je osnovan od strane tekstopisca i producenta nominiranog za Grammy, Ryana Teddera i njegovog školskog prijatelja Zacha Filkinsa u Colorado Springsu, Colorado. Prvobitno ime benda bilo je This Beautiful Mess [Ovaj predivan nered] ili samo Republic, no na kraju je izabrano ime OneRepublic.

Nakon nekoliko godina umjerenog uspjeha, veliku pažnju javnsti dobili su izdavanjem singla "Apologize" i "Stop and Stare". Pjesma "Apologize" u istoriji SAD-a najviše je legalno preuzeta pjesma s interneta s više od 4,3 miliona digitalnih skidanja samo u SAD-u. Bend je također ostvario prodaje više od 5 miliona primjeraka izvan SAD-a dodajući i 9 miliona singlova od pjesama "Apologize" i "Stop and Stare". Još uspješniji remix pjesme "Apologize" nalazi se na Timbalandovom albumu Timbaland Presents Shock Value i na debitantskom albumu benda Dreaming Out Loud.

Svoj drugi album, Waking Up, OneRepublic je objavio 17. novembra 2009. godine. Prvi singl "All the Right Moves" izdan je 22. septembra 2009. godine te je dospio u top 10 lista u Irskoj, Novom Zelandu i Švicarskoj. Također, slijede uspješni siglovi Secrets, Marching On i Good Life.

2013. godine stiže i treći album, Native koji dostiže u prvih top 10 na Billboard 200 listi, što je ujedno i najviša pozicija benda OneRepublic sa jednim albumom do danas, a ostvaruju 4. mjesto. Prvi singl sa albuma je If I Loose Myself koja se u nekoliko zemalja našla u prvih 10 na nacionalnim listama, dok treći singl Counting Stars postaje najuspješniji singl ovog benda.

Tri godine poslije, tačnije 7. oktobra 2016. OneRepublic su objavili i svoj četvrti album Oh My My, a trenutno su aktuelni singlovi Wherever I Go i Kids.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije