Bob Dylan na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Bob Dylan na Radiju Sarajevo
Facebook / Bob Dylan
Bob Dylan dobio je Nobelovu nagradu i svoj muzički vikend na Radio Sarajevu.

Za književnost. Bob Dylan. Pjesnik. Pjevač. Svirač. Slikar. Umjetnik.  Pop ikona. Nije nam ni na kraj pameti bilo da će jedan od muzičkih vikenda pripasti nekom nobelovcu. Fanovi Bob Dylana su sigurno oduševljeni i smatraju da je apsolutno zaslužuje, dok drugi smatraju da je to nepravda prema njihovim ličnim idolima.

Bob Dylan je Nobela dobio za "nove poetske izraze unutar velike Američke tradicije pjesme", stoji u obrazloženju. Velika je to počast cijelom rock n' rollu. A mi ćemo mu učiniti počast muzičkim vikendom na Radio Sarajevu.

Robert Allen Zimmerman, rođen je u Minessoti 24. maja 1941. godine. Ima šestero djece. Objavio je 37 studijskih albuma, 11 živih, 12 u bootleg seriji, i ko zna koliko kompilacija. Već pet decenija traje kao jedna od najutjecajnijih ličnosti na svjetskoj muzičkoj sceni. Osvajao je Grammy nagrade, Zlatne globuse, i Oskara. Američki predsjednik Barack Obama odlikovao ga je 2012. Predsjedničkom medaljom slobode. A sada ima i Nobela.

Posljednja dva albuma (Shadows in the night i Fallen Angels) su sastavljena od obrada drugih autora, sa zajedničkom karakteristikom da je sve pjesme, osim jedne, nekad snimio i Frank Sinatra

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije