Mika na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Mika na Radio Sarajevu
0 / MIKA

Ovog vikenda na 90,2 MHz nešto češće slušaćemo zvođača poznatog po jednostavnom i kratkom imenu - Mika.

U vrijeme kada se pojavio, a to je bilo 2006. godine, odmah je skrenuo pažnju na sebe zahvaljujući zanimljivim i veselim interpretacijama. Bio je nešto novo i drugačije na muzičkoj sceni. Rođen je u Bejrutu, kako jedan od petero djece Libanke i Amerikanca. Ubrzo s porodicom seli u Pariz gdje uči svirati klavir, a navodno je svoju prvu kompoziciju napisao sa 7 godina. 

Life In Cartoon Motion bio je njegov prvi album, objavljen 2007. godine, i dobio je uglavnom sjajne kritike. Čak 6 singlova s ovog prvog CD-a bilo je uspješno na top listama, a svako najpoznatija je pjesma Grace Kelly. No nisu svi mislili tako, pa ga je nakon jedne loše kritike branio Brian May iz grupe Queen, inače veliki Mikin fan.

Mika je objavio 5 studijskih albuma i jedan kompilacijski CD najvećih hitova, a danas, 4.10. izašao mu je i novi album My Name Is Michael Holbrook, a jedan spot za ovo izadnje snimao je krajem avgusta u Rijeci u Hrvatskoj.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije