Kings of Convenience – Rocky Trail

0
Radiosarajevo.ba
Kings of Convenience – Rocky Trail
FOTO: Facebook / Kings of Convenience
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

“Nakon pet godina, otkako smo počeli raditi na njemu, naš novi album je napokon gotov“ – kazali su Erland Oye Eirik Glambek Boe kao Kings of Convenience.

Projekat koji je nastao u Bergenu, Norveška, 1999. godine je u prvoj deceniji objavio tri albuma  a nakon toga su se posvetili drugim muzičkim i životnim projektima. U martu 2019. godine su kazali da su pjesme za novi album napisane i da su neke od njih svirali/probali na rijetkim koncertima. Tokom 2016/2017. godine su ih probali snimiti ali nisu uspjeli iz nekolicine razloga pa su pauzirali u toku naredne 2018-te.

Prošlog petka (30.05.2021) su objavili prvi singl Rocky Trail sa novog albuma nazvanog Peace or LoveNovi materijal sadržava 11 pjesama i biti će predstavljen 18. juna 2021. godine. Koncertne aktivnosti su također planirane (Velika Britanija, Španija, Italija, Nizozemska, Švajcarska, Francuska, Belgija, Luksemburg, Švedska, Portugal, Njemačka) a karte će biti u prodaji od petka, 7. maja 2021. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije