Josh Rouse - Salton Sea

Radiosarajevo.ba
Josh Rouse - Salton Sea
0 / Josh Rouse
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Novi album autora iz Nebraske koji već drugu deceniju živi u Španiji je planiran za 13. april 2018. godine. Dvanaesti studijski album je nazvan Love in the Modern Age, a Salton Sea je singl koji je predstavljen jučer.

Nakon akustičnog albuma Embers of Time iz 2015. godine, htio sam napisati nešto novo i isprobati neke nove zvukove. Inspiracija je došla iz pop-a 80-ih i bendova The Blue NilePrefab SproutRoxy Music i albuma I'm Your Man od Leonarda Cohena“ – rekao je Josh Rouse.

Pjesma je nastala kao demo nakon što je ugledao znak Salton Sea na putu izmedju Phoenixa i L.A. a prva album verzija pjesme je slučajno izbrisana te je pjesma morala biti snimljena ponovo. Treća verzija je na kraju ispala slična pjesmi A Forest od The Cure koju je Rouse obradio prije 20 godina i kaže da bi se i ta verzija mogla ukazati u budućnosti. Finalna verzija pjesme, zajedno sa albumom će biti objavljena za Yep Roc Records.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije