Pjesma dana / Jedinstveni Frano Lasić i "Volim te budalo mala..."

14. 04. 2021. u 23:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Frano Lasić, hrvatski glumac i pjevač, rođen je u Rijeci 12. novembra 1954. godine, ali od malih nogu živi u Dubrovniku. Završio je fakultet strojarstva u Dubrovniku, ali se time nikada nije bavio. Još u srednjoj školi zainteresirao se za glumu i nastupao je u dubrovačkom pozorištu “Marin Držić”.

Svoj prvi film “Okupacija u 26 slika” Lordana Zafranovića snima 1978. godine. Nakon toga odlučuje se posvetiti glumi. Godine 1983. odlazi u SAD gdje provodi sedam godina i završava studij produkcije i glume. Kraće vrijeme je živio u Engleskoj i u Beču.

Televizijskim gledaocima najpoznatiji je po ulogama u telenovelama "Villa Maria", "Obični ljudi" i "Dolina sunca", kao i po ulozi Marinka Ružića u sapunici "Zabranjena ljubav".

Ostvario je i kratku ali zapaženu muzičku karijeru. Godine 1983. nastupa na Splitskom festivalu zabavne muzike sa skladbom Đela Jusića “Zagrljeni” koja je postala veliki hit. Njegova skladba Volim te, budalo mala je bila pobjednica Zagrebfesta, a objavljuje i LP “Frano Lasić” gdje se nalazi i hit “Dobro jutro”.

Neka vam današnji dan započne hitom iz 1983. godine "Volim te, budalo mala":

Ljutiš se bez veze
brinu te sitnice
tako ečsto imaš
zamišljeno lice

Ljutiš se bez veze
i iz čista mira
kriv ti je telefon
radio što svira

Ljutiš se bez veze
pravi razlog nemaš
kad bi ja u društvo
ti se kući spremaš

Ali ja ću opet
preko svega preći
sto puta me pitaš
sto puta cu reći

Ref. 2x
Volim te, budalo mala
kad bi samo, samo znala
nije ovo igra, šala
volim te, budalo mala

Ljutiš se bez veze
okrećeš mi leđa
ponekad pred svima
moj te pogled vrijeđa

Ali ja ću opet
preko svega preći
sto puta me pitaš
sto puta ću reći

Refren 2x


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA