Duke & Jones x Louis Theroux - Jiggle Jiggle

0
Radiosarajevo.ba
Duke & Jones x Louis Theroux - Jiggle Jiggle
FOTO: Facebook / Louis Theroux
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Louis Theroux je filmadžija i dokumentarist za kojeg kažu da je pravo britansko blago, međutim njegova vještina repovanja je pravi razlog njegove velike, nagle popularnosti na internetu. Nevjerovatna priča počinje prije 22 godine kada je otputovao u New Orleans u misiji da sazna više o gangsta rap sceni i predstavi saznanja u sklopu emisije Weird Weekends koja se emitovala na BBC-u. Danas 52-godišnji Theroux je tada učestvovao u živom rap battle-u na lokalnoj rap stanici WQUE-FM, imao je pomoć dva repera, Reecea i Bigelowa a sudija je bio DJ Wild Wayne.

Duke & Jones su producentski duo iz Manchestera koji su tada imali četiri godine sjećaju se nekih epizoda Weird Weekends ali ne i ove. Therouxovo gostovanje na YouTube serijalu Chicken Shop Date u februaru mjesecu, gdje je zamoljen da ponovo izvede taj rep, dalo im je ideju da upravo sa ovim refrenom nastave svoj serijal nasumičnih auto-tune videa. Tako je nastao Jiggle Jiggle.

Na društvenoj mreži TikTok, video i pjesma su postali nevjerovatno popularni i u kratkom periodu su skupili na desetine miliona pregleda. Zarazna pjesma je ubrzo dobila i svoje plesne pokrete zahvaljujući TikTokerima Brooke i Jess a svojim komentarima i lajkovima popularnost su podigle i mnoge muzičke zvijezde kao što su Snoop Dog, Lizzo, BlackPink, Megan Thee Stallion i drugi.

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Nakon što je Louis Theroux ušao u studio i ponovo odrepao čitav tekst i nakon što je Neil Diamond dao odobrenje da se koristi mali dio teksta čiji je on autor (Red, Red, Wine), pjesma je zvanično izašla kao singl 13. maja 2022. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije