Backstreet Boys na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Backstreet Boys na Radio Sarajevu
0 / Backstreet Boys
Ove subote i nedelje na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, slušamo najbolje pjesme sastava Backstreet Boys.

Backstreet Boys su najuspješniji "boy band" u istoriji - prodali su više od 100 miliona primjeraka svojih albuma.
Članovi benda su odabrani na audiciji od strane producenta iz Orlanda Lou Pearlmana koji je želio osnovati sastav kao što je bio New Kids On The Block, čiji je bio fan.  AJ McLean se prvi javio na oglas i audiciju, a poslije su se pridružili i Howie Dorough, Nick Carter i Kevin Richardson. a Brian Littrell je bio posljednji koji se pridružio prvoj postavi.

Pjesma We've Got It Going On im je bila prvi singl u karijeri, a prvi album objavili su 1996. godine pod imenom Backstreet Boys, a godinu dana kasnije i Backstreet's Back

Treći album Millenium najavio je singl I Want It That Way, koji je dospio na prva mjesta top lista u 25 država svijeta. Bio je najprodavaniji album u Americi 1999. godine, a na kraju se prodao u vieš od 12 miliona primjeraka.

Početak 2000-ih godina donosi i prvu kompilaciju hitova, kao i zatišje u djelovanju te loše personalne odnose među članovima. a Kevin Richardson ubrzo napušta bend. 

Godine 2011. objavljuju i zajendičku turneju sa New Kid On The Blok, koji su se također reformirali, a Kevin Richardson se vraća u grupu. Dvasetogidišnjicu  postojanja obilježavaju 2013. godine sa dokumentarcem i koncertom, a dobijaju i zvijezdu na Hollywood Wak of Fame.

Nick Carter zajedno sa McLeanom i Doroughom 2015. snima i sci-fi film Dead 7, koji je sam napisao, a 2017. dobijaju i rezidentni nastup u Las Vegasu sa showom - Backstreet Boys: Larger Than Life.

Novi album DNA objavili su 2019. godine, a izdanje je dobilo vrlo pozitivne kritike. U maju kreću na DNA svjetsku turneju.





Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije