Atomic Bronco – Cruel

0
Radiosarajevo.ba
Atomic Bronco – Cruel
FOTO: Facebook / Atomic Bronco
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Atomic Bronco je retrom inspiriran moderni indie/alt rock projekat iz Londona, koji je kreacija producenta, multi-instrumentaliste i kantautora Kylea Nussa. One-man bend je originalno iz srca ruralne Amerike ali sada pravi gitarsku muziku u svom studiju u Istočnom Londonu. 

Dolazi iz muzičke porodice u kojoj je majka svirala klavir, a Kyle i brat su se takmičili u tome ko će prvi savladati bubnjeve i gitaru. Otkako je prvi put čuo Nevermind od Nirvane pokušava da rekreira taj osjećaj sa svojom muzikom, i kroz osmijeh za reviewfix.com kaže: Nisam siguran da sam uspio još ali je korisno pokušavati! Te dvije stvari definitivno su me pokrenule prema Atomic Broncou.

Obzirom da je projekat počeo u martu 2020. godine, Atomic Bronco zbog epidemiološke situacije još nikada nije nastupao uživo. EP Spectrum izlazi 1. juna 2021. godine i na njemu će se naći pjesma koja je prvi zvanični singl, Cruel.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije