Amy MacDonald na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Amy MacDonald na Radiju Sarajevo
Facebook / Amy MacDonald
Ove subote i nedelje na 90,2 MHz svako sat vremena, u blokovima od 15-20 minuta slušamo Amy MacDonald.

Amy Elizabeth Macdonald (rođena 25. avgusta 1987) je škotska kantautorica i gitaristkinja koja je prodala više od 9 miliona ploča širom svijeta. Macdonald je izdala svoj debitantski album “This Is the Life“ 2007. godine a najveći hitovi sa njega su "Mr. Rock & Roll" i "This Is the Life". Album je dostigao broj jedan u četiri evropske zemlje - Velika Britanija, Danska, Nizozemska i Švicarska a prodan je u tri miliona primjeraka širom svijeta, uz prosjećan uspjeh na američkom muzičkom tržištu. Bila je gost u emisijama kao što su “The Ellen DeGeneres Show“ i “The Late Late Show with Craig Ferguson“, gdje je nastupala sa dva singla s albuma koji je dostigao broj devedeset dva na Billboard 200.

 Macdonald je izdala svoj novi, četvrti studijski album “Under Stars“ 17. februara 2017. godine. Album je dobio dobre kritike širom svijeta, uključujući i debi na broj 2 na UK Album Charts kao i unutar prvih deset u Njemačkoj i na Novom Zelandu.

 Njen drugi album, “A Curious Thing“, objavljen je 8. marta 2010. godine, kao i singl "Don't Tell Me That It's Over". Singl je dostigao broj 45 na UK Singles Charts, broj 26 u rodnoj Škotskoj, a također je ostvario dobre rezultate u drugim evropskim zemljama. Ukupno pet singlova je objavljeno sa “A Curious Thing“. Macdonaldje jedan od umjetnika koji su se pojavili s Ray Davies (The Kinks) na albumu iz 2010-te godine “See My Friends“.

 Njen treći album, “Life in a Beautiful Light“, objavljen je 11. juna 2012. godine. Sa njega su isporučena tri singla: "Slow It Down", koji je postao broj 45 hit na UK Singles Charts, "Pride", broj 87 na listi škotskih singlova, i "4th of July".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije