Almas i Božo Vrećo: "Sve što mislim da znam jednom će prestati..."

1
Radiosarajevo.ba
Almas i Božo Vrećo: "Sve što mislim da znam jednom će prestati..."
PROMO / Almas i Božo

Dugoočekivani duet "Ne želim odustati" je nedavno objavljen. Interpretacija pjesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specificnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umjetnika.

Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pjesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, vječitoj nadi i traganju za ljepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Govoreći o tematici pjesme Božo objašnjava: „Pjesma govori o tome koliko moramo voljeti i duboko prihvatiti sebe,slušati svoje duboko biće, živjeti kroz svoje emocije,ljubav i biti uvijek bezuvjetno svoji jer tek tad život ima potpuno savršeni smisao“.

Almas kaže da ga je rad na ovoj pjesmi oplemenio i kao muzičara i kao čovjeka.

„Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svjetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pjesmom“, rekao je Almas.

Pjesma je snimana u studiju „Antika“, dok je mastering rađen u Abbey Road Studiju u Londonu. Pored Almasa i Bože Vreće na pjesmi su učestvovali i Hamdija Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Dado Marinković, Adis Sirbubalo i Đani Pervan koji je ujedno i producent.

Uživajte u pjesmi:

Sve što mislim da znam jednom će prestati
Svaka radost i bol pada u zaborav
Svoj sačuvaću žar i neću gledati kako se rasipa

Ne moram dotaći dno da bih shvatio
Koliko vrijedi mi to što bih izgubio
U meni budi se svijet davno zaboravljen
Ne želim odustati

Sjaj ove svjetlosti ostavlja
Trag, sto ga pratim na dalekim stazama pred nama
Sve i da nebo padne na nas

Mrak nece ostati mrak
Kad naše utvare jedna za drugom postanu prah
Zadovoljiću glad
Tek tad, zadovoljiću glad

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije