ABBA - Don't Shut Me Down

0
Radiosarajevo.ba
ABBA - Don't Shut Me Down
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Jedan od najišćekivanijih povrataka u pop kulturi se napokon i desio – povratak švedskog benda ABBA. Pored velikog interesa za njihovo ponovno okupljanje, posebno od početka 90-ih do danas, uzrokovano velikom popularnošću ABBA Gold kompilacije hitova, mjuzikla Mamma Mia! i filma istog naziva, članovi su uporno odbijali ponovno okupljanje. Postoje i informacije iz 2000-te godine o navodnoj ponudi od 1 milijarde $ za održavanje koncerta! Jedan od članova Bjorn Ulvaeus je 2008. godine u intervjuu za The Sunday Telegraph kazao da se više “nikada neće pojaviti na bini i da za to ne postoji motivacija“.

Još jedan član, Benny Andersson je pričao o ponovnom ujedinjenju 2017. godine i kazao da postoje planovi za virtualnu turneju u kojima bi koristili digitalne avatare grupe. Godinu dana kasnije su se tokom priprema za turneju našli u studiju i snimili dvije nove pjesme.

Upravo te dvije pjesme Don't Shut Me Down i I Still Have Faith In You su aktuelni singlovi sa kojima su najavili novi album Voyage za 5. novembar 2021. godine. Također, ukupno 22 pjesme (10 novih i 12 starih) će svirati na koncertima koji će se dešavati u Queen Elizabeth Olympic Park-u u Londonu. Na koncertima u novoj dvorani kapaciteta 3000 mjesta (ABBA Arena), koji su planirani za maj 2022. godine, pojaviti će se avatari grupe (ABBAtari) uz desetočlani prateći bend. Za sve zainteresovane, karte su u prodaji od danas, utorka 7.septembra 2021. godine.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije