Otvoren granični prijelaz Klobuk

Radiosarajevo.ba
Otvoren granični prijelaz Klobuk
Novoizgrađeni, savremeni granični prijelaz Klobuk danas su svečano otvorili šef Delegacije Evropske unije u BiH Dimitris Kourkoulas, ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović i direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević.

Međunarodni granični prijelaz Klobuk je donacija Evropske unije u vrijednosti od 2.433.000 KM i nalazi se na granici između Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore, na području općine Trebinje.

Prijelaz je I kategorije, što znači da će se ovim prijelazom odvijati drumski saobraćaj i promet robe.

Radovi su izvedeni u skladu s važećim standardima i propisima te je upotrebnu dozvolu izdalo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Vlade Republike Srpske.

Izgradnja i opremanje savremenih graničnih prijelaza i poboljšanje uvjeta rada službenika Uprave za indirektno oporezivanje značajan je faktor za ostvarenje ciljeva kao što su podizanje nivoa sigurnosti i sprječavanje prevara i krijumčarenja uz istovremeno ubrzanje protoka robe i ljudi.

fena

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije