U Sarajevu sastanak Konstituence Evropske banke za obnovu i razvoj

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu sastanak Konstituence Evropske banke za obnovu i razvoj
U Sarajevu će sutra biti održan sastanak Konstituence Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Austriju, Kipar, Izrael, Kazahstan, Maltu i BiH, kojim će predsjedavati ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj, koji je ujedno i guverner BiH u EBRD-u.

Na sastanku će se razmatrati pitanja iz oblasti politike i aktivnosti EBRD-a, na podršci malim i srednjim preduzećima u zemljama Konstituence, odnosno podršku ekonomskom razvoju zemalja u kojima EBRD realizuje svoje operativne aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Sastanak Konstituence u Sarajevu je od posebnog značaja za BiH, s obzirom da EBRD spada u red najvećih pojedinačnih ulagača u BiH, uključujući i kreditnu podršku u mnogim oblastima - energetska efikasnost, obnovljiva energija, infrastruktura, transport i turizam.

Na sutrašnjem sastanku, koji organizuje MIP BiH učestvovaće predstavnici šest zemalja Konstituence, kao i predstavnici Kancelarije EBRD-a u Sarajevu i Centralne banke BiH, navodi se u saopštenju.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije