U Zenici međunarodna konferencija o upravljanju otpadom

Radiosarajevo.ba
U Zenici međunarodna konferencija o upravljanju otpadom
U Zenici će od danas do subote, 13. februara, biti održana Međunarodna konferencija pod nazivom "Upravljanje opasnim i neopasnim otpadom u regiji"

Cilj konferencije, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Kancelarije Svjetske banke u BiH, Delegacije Evropske unije u BiH i Vlade Federacije BiH, jeste dijalog o trenutnoj situaciji u upravljanju otpadom sa stajališta BiH i njenih entiteta, kantona, gradova i opština, ali i sa stajališta iskustava dobre prakse pojedinih zemalja u regiji.

Skup organizuje Ministarstvo životne sredine i turizma FBiH.

Dvodnevni radni dio konferencije planiran je po sesijama u kojima će se raspravljati o pitanjima korisnog dijela komunalnog otpada, upravljanja opasnim i industrijskim otpadom, aspektima upravljanja komunalnim otpadom, te privredno-finansijskim aspektima sistema upravljanja otpadom.

Posljednjeg dana konferencije organizatori će upriličiti posjetu Regionalnom centru za upravljanje otpadom "Mošćanica", koji je primjer uspješne implementacije projekta Upravljanja čvrstim otpadom u BiH, kojeg provodi federalno Ministarstvo životne sredine i turizma, navodi se u saopštenju iz ovog ministarstva.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije