FBiH: Četvoro povrijeđenih u pucnjavama

Radiosarajevo.ba
FBiH: Četvoro povrijeđenih u pucnjavama
Četiri lica povrijeđena su u pucnjavama koje su se noćas dogodile u Vitezu i Vogošći, saopštila su ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevskog i Srednjobosanskog kantona.

U pucnjavi u ugostiteljskom objektu "Cigo" u Vogošći, koja se dogodila oko ponoći, dva lica su teže ranjena, zbog čega su smještena u Centar urgentne medicine Kliničkog centra Koševo, a jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u predjelu glave.

Teže tjelesne povrede u predjelu nogu zadobila su lica čiji su iniciji Z. A. /25/ i M.M. /39/, dok je Z. H. /39/ lakše povrijeđen.

Izvršioci su se nakon obračuna udaljili u nepoznatom pravcu, a službenici policije Pete policijske uprave jutros u 5.00 časova su uhapsili F. N. /21/ iz Vogošće zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, te K. I. /25/ iz Sarajeva pod sumnjom da je nanio lakše tjelesne povrede licu Z. H.

O svemu je obaviješten kantonalni tužilac, a uhapšeni su su jutros u 7.45 predati Odsjeku za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U pucnjavi u Vitezu, koja se sinoć desila oko 21.00 čas u jednom ugostiteljskom objektu, Rusmir Bešo /32/ iz Viteza ranio je iz automatske puške Elmira Huremovića, koji je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti. Istraga o ovom slučaju je u toku.

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije