Evropski liberali u posjeti BiH

Radiosarajevo.ba
Evropski liberali u posjeti BiH

Na poziv Liberalno demokratske stranke Bosne i Hercegovine, delegacija parlamentarne grupe liberalnih demokrata iz Evropskog Parlamenta (ALDE, Aliance of Liberals and Democrats in Europe) kao prva parlamentarna grupa, boraviti će u zvaničnoj posjeti državi BiH 28. i 29. januara.

Delegacija će se susresti sa najvišim predstavnicima vlasti u državnim i entitetskim organima.

Delegaciju Evropskog parlamenta koju čine parlamentarci Sarah Ludford (Velika Britanija), Jelko Kacin (Slovenija), Marietje Schaake (Holandija), Ivo Vajgl (Slovenija), Kristiina Ojuland (Estonija), primit će Predsjednica LDS BiH Lamija Tanović sa saradnicima u svojstvu sestrinske liberalne stranke iz naše zemlje.

ALDE grupa u Evropskom parlamentu je treća najjača grupa sa brojem od 84 parlamentarca i dio su većine u parlamentu te imaju dvije zamjenice Predsjednika Evropskog parlamenta.

Liberali čine i Evropsku komisiju u kojoj danas sjedi osam liberanih komesara na značajnim pozicijama, i direktno su uključeni u kreiranje politike i vođenje procesa u Evropskoj uniji, saopćeno je iz LDS-a BiH.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije