Pretresena kuća haškog optuženika Gorana Hadžića

Radiosarajevo.ba
Pretresena kuća haškog optuženika Gorana Hadžića
U Novom Sadu u petak je pretražena obiteljska kuća haaškog optuženika Gorana Hadžića, no o rezultatima pretrage objekta u kojemu je Hadžić živio do 2004. ništa nije priopćeno, javili su u petak vojvođanski mediji.

"Poslije gotovo šest sati pretrage, iz kuće je izašla ekipa za očevid, dvije žene i nekoliko muškaraca, noseći kutije s, kako se vjeruje, zaplijenjenom dokumentacijom", prenijela je RTV Vojvodine.

Današnja akcija, navodi RTV, izvedena je u sklopu potrage za haaškim optuženikom Hadžićem.

Po optužnici ICTY-a protiv bivšeg čelnika pobunjenih Srba u istočnoj Slavoniji Gorana Hadžića, objavljenoj sredinom srpnja 2004., Hadžić se tereti za ratne zločine nad Hrvatima i drugim nesrbima na okupiranom području od sredine 1991. do kraja 1993.

Osim Hadžića u bijegu je i optuženik Ratko Mladić čije su uhićenje i izručenje Haaškom sudu predstavnici srbijanskog Akcijskog tima za lociranje i uhićenje haaških bjegunaca najavili do konca godine.

Hadžić je u kući u Novom Sadu živio do srpnja 2004. kada je pobjegao neposredno prije dolaska policije koja ga je trebala uhititi. U toj kući sada živi njegova sestra, prenio je RTV.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije