Žena besplatno živjela u kući koja nije njena: Tek nakon devet godina su je otkrili

0
Radiosarajevo.ba
Žena besplatno živjela u kući koja nije njena: Tek nakon devet godina su je otkrili
Foto: Screenshot/YouTube / Kuća u kojoj je živjela Lisa

Dom je tamo gdje je srce, a za Lisu Hardy to je trosobna kuća iz 1910. godine u Indianapolisu (SAD) do koje je na čudan način došla.

Prije nekoliko godina, prije inflacije, Lisa je radila u agenciji za nekretnine. Kao i mnogi ljudi u to vrijeme, osjećala je da će joj život biti sve bolji kako vrijeme bude prolazilo.

Lisa je ostala u šoku kada joj je šef ponudio da za svoj dom odabere jednu od kuća koje imaju u ponudi. Sve dok Lisa radi u njegovoj firmi, ta će kuća biti njena. Nije bilo pregovora o mjesečnoj stanarini, ali Lisa je mislila da će to kad-tad doći na red.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako se ono kaže, "poklonu se ne gleda u oči", već kad se može shvatiti kao previše. Lisa je tada saznala da je firma za koju je radila iznenada propala i jednostavno prestala postojati. Čekala je da joj neko pokuca na vrata i kaže da plati ili da se iseli. Međutim, nakon 9 godina niko nije došao, sve dok neko nije saznao da ona živi u toj kući bez mjesečne uplate.

Za Lisu je super bilo to što ni banke ni sam grad nisu previše marili za stvari koje su bile na tržištu, a bilo ih je jednostavno previše. Nakon 9 godina Lisa je u toj kući podigla svoju porodicu, kuću je uredila, a da nije ništa platila, prenosi Virealno.

Kad je gradska uprava shvatila da je pogriješila, odmah je dala kuću na prodaju, a firma iz Singapura kupila ju je po super cijeni. Za Lisu se činilo da je to kraj života u ovoj kući. Ipak, sreća je još nije napustila. 

Pogledajte na koji način je Lisa uspjela sačuvati svoj dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije