Istraživao napuštenu nuklearnu bazu pa naišao na zastrašujuće prizore: Pogledajte šta je snimio

0
Radiosarajevo.ba
Istraživao napuštenu nuklearnu bazu pa naišao na zastrašujuće prizore: Pogledajte šta je snimio
Foto: Screenshot/YouTube / YouTuber Drew Scanlon istražuje nuklearnu bazu

YouTuber Drew Scanlon bio je razumljivo jako nervozan dok je istraživao napušteno nuklearno postrojenje koje bi moglo uništiti svijet.

Jedan mogući uzrok našeg istrebljenja je taj da bi nuklearni rat rezultirao planetom koju je gotovo nemoguće naseliti.

Iako više zemalja ima pristup nuklearnim oružjima, većina političkih filozofija složila se da je globalno međusobno zajamčeno uništenje nuklearnim oružjem loša ideja.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

No još uvijek postoji fascinacija oko nekih postrojenja koja su imala sposobnosti da potpuno preoblikuju svijet kakvog ga poznajemo. YouTuber Drew Scanlon jednom je prilikom posjetio staro nuklearno postrojenje u Ukrajini i bio zapanjen onime što je pronašao. Još 2017. godine dokumentirao je svoj posjet neaktivnom nuklearnom postrojenju u Ukrajini.

Na snimku koji je na YouTubeu skupio više od 1.6 milioprojekna pregleda, njegov vodič, Dmytro, otkrio je kako je postrojenje izgrađeno u pripremi za rat. Najvjerojatnije između SAD-a i Rusije. "Dizajniran je za 45 dana. Nekada su imali sve potrebno poput hrane u frižideru i nekih lijekova", šaljivo je rekao vodič. Nakon što je Scanlonu pokazao smještajne prostore, vodič ga je odveo u glavnu prostoriju, nešto za što je YouTuber rekao svojim gledateljima da nije bio spreman, piše Klik.hr.

Nakon što su otvorili otvor i ušli unutra, Dmytro je rekao: "Ovo je glavna prostorija, prostorija za uništavanje svijeta." Dmytro je nastavio objašnjavati da bi operater primao kodove iz Moskve s ekrana ispred njih i oni i još jedna osoba bi u isto vrijeme ubacili svoje ključeve i okrenuli ih.

Video na TikToku postao hit: Ženu zahvatila roleta, a njena reakcija će vas nasmijati

Video na TikToku postao hit: Ženu zahvatila roleta, a njena reakcija će vas nasmijati

Dodao je da se to često prikazuje u popularnim holivudskim filmovima, kao i osoba koja pritišće veliko crveno dugme. Dmytro je rekao da je u stvarnosti dugme sivo i kada se pritisne, započinje lansiranje nuklearnog projektila. Zatim je Scanlonu dao da izvede lansiranje i objasnio šta se događa dok je zazvonio alarm prostorije s treptavim svjetlima.

"Treba 22 minute da se nuklearno oružje razori Washington DC. Doviđenja Ameriko", dodao je Dmytro. Scanlon, priznajući da je nervozan, pogledao je u kameru i šaljivo rekao: "Oprostite, svima." Nasreću, sve je to bilo samo za show, pa Scanlonu nije potrebno ispričavanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije