Žena prevozila sina u otvorenom prtljažniku automobila: Prijeti joj do 20 godina zatvora

0
Radiosarajevo.ba
Žena prevozila sina u otvorenom prtljažniku automobila: Prijeti joj do 20 godina zatvora
Foto: Printscreen / Majka stavila dijete u prtljažnik i vozila

Činjenica je da sportski coupe automobili s dvoje vrata uopće nisu pogodni za ljude s djecom jer su nepraktični, no to uopšte nije neki problem za jednu majku.

Naime, žena u Georgiji (SAD) suočava se s optužbama za nesmotreno ponašanje i kršenje pravila sigurne vožnje nakon što je autocestom u prtljažniku sportskog Dodgea Challengera prevozila vlastito dijete s otvorenim prtljažnikom.

Neko je to snimio, snimka je ubrzo postala viralna pa se policija uključila u potragu, a ženu je pronašla u njenom domu. Policajci su je uhitili, a nakon pritvora je puštena i čeka datum suđenja, prenosi CNN.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Na kratkoj snimci objavljenoj na društvenoj mreži X vidljivo je da je dijete u otvorenom prtljažniku automobila zajedno s pokretnim dječjim krevetićem.

Uz pomoć sistema kamera "Flock", policija je pronašla vozilo i dodatne snimke na kojima se vidi kako žena doista vozi s djetetom u prtljažniku. Iskoristili su podatke o registarskim tablama kako bi identificirali vlasnicu te su je i uhitili 27. februara. Prema policijskom izvještaju, 12-godišnje dijete stavila je u prtljažnik kako bi njime učvrstila kolijevku u prtljažniku. Nevjerojatno... Nije iznenađujuće da policija nije blagonaklono gledala na ovaj potez pa ne čudi ni uhićenje.

Sada je član obitelji preuzeo skrbništvo nad dječakom, no policija još nije potvrdila terete li je za nesavjesno ponašanje u smislu prekršaja, ili kaznenog djela.

U slučaju prvog, maksimalna kazna je 12 mjeseci zatvora i novčana kazna od 1000 dolara. U slučaju potonjeg, žena bi mogla dobiti do 20 godina zatvora.

Podsjetimo, policija u SAD može ovo nazvati kaznenim djelom kao i u slučajevima vožnje u pijanom stanju, vožnje ekstremno velikom brzinom, ili korištenja vatrenog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije