Zbog saobraćajnog prekršaja policajac šakama udarao mladića u glavu

3
Radiosarajevo.ba
Zbog saobraćajnog prekršaja policajac šakama udarao mladića u glavu
Foto: Printscreen / Policajac iz Vinkovaca tukao mladića

Prije nešto više od godinu dana, u junu 2020., vinkovački policajac Krunoslav Kopčić fizički je nasrnuo na mladića nakon zabilježenog saobraćajnog prekršaja i više puta ga snažno udarao šakama.

Za razliku od njega mladić nije bio nasilan niti se opirao, mirno je, u pratnji policajca išao do policijskog vozila, u kojem se nalazio Kopčić.

Izašavši iz policijskog vozila, Kopčić ga je odmah napao, udarao te potom prisilio da ruke stavi na krov službenog automobila. Policijsko nasilje jasno se vidi na video snimci koju je objavio Telegram.

Kopčiću je za nepotrebno udaranje mladića zatečenog u saobraćajnom prekršaju izrečeno samo usmeno upozorenje.

Policajac iz Vinkovaca tukao mladića - undefined

Foto: Printscreen: Policajac iz Vinkovaca tukao mladića

Kako prenosi hrvatski medij, iz policijske uprave Vukovarsko- srijemskog kantona izjavili su kako je utvrđen manji propust u metodologiji postupanja u konkretnoj situaciji, radi čega je policijski službenik usmeno upozoren od strane nadležnog rukovoditelja.

Istakli su da je bitno naglasiti da je prilikom izlaska osobe iz vozila utvrđeno da se radi o od prije policiji poznatoj osobi, te da je za istu bilo opravdano sumnjati da se nalazi pod utjecajem opojnih droga ili lijekova, a što je kasnije i potvrđeno.

Na snimci se vidi da nije pružao nikakav otpor

Dodali su da je zaustavljeni vozač poznat policiji po velikom broju teških kaznenih djela i prekršaja posebno s elementima nasilja, uključujući i prema policijskim službenicima.

Mnogi koji su pogledali ovaj snimak  rekli su da se radilo o nepotrebnoj upotrebi fizičke sile i kako je policajac za takvo postupanje morao biti ozbiljno sankcioniran, te da postoje i elementi mogućeg udaljavanja iz službe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije