Zastrašujući snimak: Tinejdžer visio s vrha najviše građevine u Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući snimak: Tinejdžer visio s vrha najviše građevine u Hrvatskoj
Instagram / Adam Lockwood (19)

Britanski tinejdžer Adam Lockwood (19) pohvalio se penjanjem na 340 metara visok dimnjak termoelektrane u Plominu u Istri.

"Vjerovali ili ne, adrenalin me uopće ne puca od ovakvih stvari, nimalo. Osjetim samo malu stimulaciju u mozgu od ovog, što mi otežava pronalazak stvari koje bi me stimulirale", požalio se na Instagramu.

Pojasnio i što se vidi na snimci koju je objavio.

"Ovdje se držim vršcima prstiju za hrđavu metalnu gredu na visini od 340 metara. Uspon mi je oduzeo velik dio snage, zbog čega mi je bilo teže izvoditi zgibove, zato sam stao prije nego bude prekasno. Za moj najviši uspon dosad, rekao bih da je ovo prilično cool", napisao je te se zahvalio hrvatskom kolegi penjaču Night Rideru jer ga je pozvao "u svoju predivnu zemlju da doživi ovo apsolutno čudovište od strukture".

Dimnjak termoelektrane u Plominu je najviša građevina u Hrvatskoj i jedna od najviših termoelektrana u Europi, piše Index.hr

Objasnio je da su na posjed termoelektrane ušli u 2 ujutro kako bi izbjegli radnike. Dva sata se penjao do vrha, no trebalo mu je šest sati da skupi snage za zgibove. Spustili su se sljedeće noći, što znači da su na vrhu dimnjaka proveli 21 sat.

Nakon avanture u Hrvatskoj, Adam je produžio u Milano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije