Zastrašujući video: Planinar snimio kako ih je zatrpala lavina

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujući video: Planinar snimio kako ih je zatrpala lavina
Prtscr / Twitter / Strašno...

Grupa od deset turista čudesno je preživjela nakon što ih je zatrpala ogromna lavina dok su istraživali kirgistanske planine Tian Shan — a jedan je čak uspio snimiti mučno iskustvo na mobitelu.

Zastrašujući incident zabilježio je Guinnessov svjetski rekorder za najviše prevrtanja unatrag u jednom skoku s padobranom Harry Shimmin, koji je podijelio viralnu snimku na Instagramu.

"Upravo smo dosegli najvišu tačku na putu", stoji u objavi. "Dok sam slikao, čuo sam zvuk dubokog leda koji puca iza mene."

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Upozorenje građanima: Planirani radovi mogu uzrokovati prekide vodosnabdijevanja u ovim ulicama

Avanturisti - grupa u kojoj je bio i jedan Amerikanac - imali su nevjerojatnu sreću. 

“Cijela grupa se smijala i plakala, sretni što su živi”, nastavlja se natpis na Instagramu. "Da smo hodali pet minuta dalje na našem putu, svi bismo bili mrtvi."

Sreća nije bila tako poštena prema ostalim nedavnim putnicima. Samo prošle sedmice, urušavanje ledenjaka u talijanskim Alpama ubilo je najmanje sedam osoba, a nekoliko ih je ranjeno ili nestalo - incident koji je, kao i ovaj ovog vikenda, vjerojatno rezultat klimatskih promjena koje iscrpljuju ledenjake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije