Vožnja iz "noćne more": Taksista putnicima nije dao van, upustio se u potjeru drugog automobila

0
Radiosarajevo.ba
Vožnja iz "noćne more": Taksista putnicima nije dao van, upustio se u potjeru drugog automobila
Screenshot: YouTube / Potjera kao iz filmova

Dvoje putnika Ubera snimila su ‘vožnju iz noćne more‘ dok je njihov vozač jurio za drugim automobilom koji ga je udario i pokušao pobjeći.

John Murray i Tameka Swan rekli su da su namjeravali provesti večer u gradu, u Richmondu u Virginiji, kada se dogodio incident.

"Bio je to najstrašniji trenutak u mom životu. Nikada u životu nisam bila toliko uplašena. Bila je to noćna mora", kaže Swan, prenosi Espreso.

SDA prozvala Trojku: Bošnjaci će plaćati skuplju struju, a šta je s korisnicima EP HZHB?

SDA prozvala Trojku: Bošnjaci će plaćati skuplju struju, a šta je s korisnicima EP HZHB?

Prema riječima putnika, automobil je udario u vozilo Ubera čim su krenuli, odnosno udaljili se od trotoara.

"Naš Uber se namjeravao zaustaviti kako bi vozači mogli razmijeniti informacije, ali drugi automobil se nije zaustavio iza nas. Zaobišao nas je i odjurio, a onda ga je slijedio naš Uber", rekla je Swan.

Murray je odlučio snimiti potjeru i pustiti snimku uživo. Molili su vozača da ih pusti van, ali vozač nije htio. U jednom trenutku vozač je sa svog mobitela nazvao policiju i dao ga Tameki koja ih je obavijestila što se događa i da ih vozač ne želi pustiti van. Da stvar bude gora, tokom potjere Uber je ima još jednu nezgodu s putnicima, nakon čega se zaustavio i pustio putnike iz vozila.

Uber je u priopćenju rekao da se incident istražuje i da je vozačev pristup aplikaciji uklonjen dok traje istraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije