Uznemirujući snimak rušenja kanadera u Grčkoj, život izgubila dva mlada pilota

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak rušenja kanadera u Grčkoj, život izgubila dva mlada pilota
Foto: Twitter / Kanader se srušio u Grčkoj, poginula dva pilota

Glavni štab grčke avijacije potvrdio je smrt dvojice pilota koji su pokušavali da ugase šumski požar na ostrvu Eubeja.

Dvojica vojnika, starosti 27 i 34 godine, upravljali su avionom kanaderom tipa Canadair, koji se srušio u blizini grada Platanistosa, nedugo nakon što je bacio vodu na plamen. Oružane snage Grčke proglasile su trodnevnu žalost zbog smrti ovih zvaničnika.

Snimak koji je objavila javna televizija ERT pokazuje kako se avion srušio nakon što je pustio vodu na mjesto požara, te kako nekoliko sekundi kasnije dolazi do velike eksplozije.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Nakon vrlo niskog leta iznad vatre, desno krilo aviona je udarilo u drvo i izgubilo desni plovak, dio aviona koji sprječava da krila dodiruju površinu mora kada se napajaju vodom.

Posljednja tri dana vatrogasci pokušavaju obuzdati veliki požar na Eubeji, šestom najvećem ostrvu u Mediteranu, koje se nalazi sjeveroistočno od Atine.

Grčki premijer Kyriakos Micotakis odlučio je da odgodi zvaničnu posjetu Kipru zakazanu za srijedu zbog, kako je rekao, "tragičnog incidenta".

Trenutno se Grci bore sa desetinama šumskih požara izazvanih toplotnim talasom koji je pogodio Evropu. Najveći i najnekontrolisani požari su na ostrvima Rodos i Krf, gde su hiljade ljudi morale da budu evakuisane

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije