Uznemirujući sadržaj: Sumo hrvač preminuo nakon što mu je slomljen vrat u borbi

1
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući sadržaj: Sumo hrvač preminuo nakon što mu je slomljen vrat u borbi
PrtScr / Kobna borba

Japan je u šoku poslije sportske tragedije. Sumo hrvač sa nadimkom Hibikirju preminuo je od posljedica pada u meču.

Kako javljaju japanski mediji, ovaj 28-godišnjak je poslije više od 30 dana u bolnici izgubio najvažniju bitku, u koju je dospio kada je tokom borbe bačen na ivicu borilišta, a tu pao udarivši glavom, što je, uz njegovu veliku težinu, nažalost bilo dovoljno da mu se polomi vrat i ošteti kičmena moždina.

Ovaj sportista, čije je pravo ime Micuki Imano, primljen je 26. marta u bolnicu, a Japanska sumo asocijacija saopštila je juče da je preminuo kada su pluća prestala da mu rade.

"Neka mu duša počiva u miru. Prema njemu izražavamo najveću zahvalnost", navodi se u tom saopštenju o događaju koji je izazvao veliku buru u "zemlji izlazećeg sunca" jer je Hibikirju dugo ležao nepomično u borilištu, a da mu niko nije pružio pomoć, piše Blic.

Ovo je stoga što pravila ne predviđaju da su ljekari obavezno prisutni u naposrednoj blizini, a i što je običaj sumo hrvanja da borci sami ustanu nakon što padnu ili su oboreni.

Pogledajte snimak kobnog momenta iz pomenute borbe, upozoravamo čitaoce da je sadržaj uznemirujući.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije