Uznemirujuće: Djevojka se plašila da skoči sa zgrade, instruktor je gurnuo

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće: Djevojka se plašila da skoči sa zgrade, instruktor je gurnuo

Djevojka iz Indije (19) poginula je nakon što je trener za krizne situacije gurnuo s drugog sprata zgrade na mrežu koju su držali drugi studenti.

Sve se događalo u okviru vježbe spašavanja od eventualnih prirodnih ili drugih katastrofa na privatnom koledžu u gradu Coimbatore u indijskoj državi Tamil Nadu, prenosi RT.

Prema izjavama svjedoka djevojka je oklijevala da skoči, a trener je na kraju gurnuo tvrdeći da joj je sigurnost zagarantirana, jer će je njene kolege studenti koji su stajali na zemlji uhvatiti u mrežu.

Djevojka je prilikom pada udarila glavom u deo zgrade, a nakon toga je prebačena u bolnicu gdje je konstatirana smrt. Trener G. Arumugam (31) je uhapšen, nalazi se u pritvoru i optužen je za ubistvo. On je prvo tvrdio da je povezan s Nacionalnim menadžmentom za krizne situacije, ali je na kraju otkriveno da je prevarant, piše portal The Hindu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije