Užas na vjenčanju: Policija upala u crkvu i uhapsila mladoženju

0
Radiosarajevo.ba
Užas na vjenčanju: Policija upala u crkvu i uhapsila mladoženju
Foto: Kolaž / Mladoženja uhićen usred vjenčanja

Mladić predstavljen u austrijskim medijima samo kao Hamza (27) uhapšen je u subotu usred vjenčanja, možda tek koju minutu prije sklapanja braka. Naime, predstavnici austrijskih vlasti naprasno su prekinuli svečani trenutak u Vösendorfu i odveli Hamzu u pritvor do deportacije.

Avion koji bi ga trebao prebaciti u Tursku poletjet će večeras oko 19.10 sati, te se očekuje da će Hamzu već u zračnoj luci dočekati tamošnje vlasti s namjerom da ga unovače za vojnu službu.

"Matičarka je usred vjenčanja napustila prostoriju uz izgovor da mora nešto uzeti. I dok je na zvučnicima svirala pjesma Perfect Eda Sheerana, iznenada je ušlo 12 muškaraca, službenici iz Saveznoga ureda za useljeništvo i azil", prepričala je uplakana Gundula, nesuđena supruga 13 godina mlađeg Kurda.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Gundula je novinaru tog lista kazala da u Austriji živi već 17 godina te da je policija imala hiljade prilika da pronađe nju i Hamzu na radnom mjestu ili kod kuće.

"Mogli su nas poštedjeti ovog traumatičnog iskustva", dodala je tome i izjadala se da je kraj dana dočekala u psihijatrijskoj ustanovi od posljedica priređenog šoka.

Par se upoznao prije otprilike godinu i pol dana na radnom mjestu, u ugostiteljskom objektu u Beču u kojem je Hamza radio kao kuhar, a Gundula kao konobarica.

Hamza je u Austriju stigao u martu 2022. godine, u međuvremenu je primio zahtjev za služenje vojnog roka u Turskoj, a prije desetak dana je država odbila njegov zahtjev za azilom, piše net.hr.

Njegov odvjetnik je čin izvođenja s vjenčanja nazvao barbarskim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije