Split / Uhapšeni pljačkaši zlatare: Policija upala u apartman i privela trojicu Rusa

13. 11. 2019. u 08:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Tri ruska državljana privedena su u policijskoj akciji u Podstrani kod Splita, a oni se sumnjiče da su prošle sedmice provalili i opljačkali zlataru u centru Splita.

Rusi su u Podstrani unajmili apartman, a policija je kod njih pronašla i ukradeno zlato, piše Dalmatinski portal.

Objavljene snimke milionske pljačke zlatare u Splitu: "Tačno su znali šta uzeti"

U samom centru Splita provalnici su u noći s nedjelje na ponedjeljak opljačkali zlatarnicu, izvijestila je policija. "Imamo zaštitarsku službu koja čuva objekt. U trenutku provale oglasio se alarm. Zaštitari su stigli za par minuta, no pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobjegli.

Policija će detalje ove akcije objaviti u srijedu na konferenciji za novinare.

Iako su stanovnici Podstrane tokom večeri javljali da se tokom policijske akcije čula i pucnjava, u splitskoj policiji tvrde da nisu koristili oružje, javlja Dnevnik.

Vlasnici zlatare su nakon pljačke za Dnevnik Nove TV otkrili da su pljačkaši odnijeli oko sedam kilograma zlata. Zaštitnu roletnu podigli su daljinskim upravljačem, nakon čega su razbili ulazna vrata i ušli u prostor zlatare. 

"Dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol", otkrio je nakon pljačke Ivan Đonlić, vlasnik zlatare.

Njegovi sin Josip otkrio je razmjere pljačke.

"Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama otprilike dva milijuna kuna (oko 500.000 KM) robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje", rekao je tada Josip. 

Na linku OVDJE možete pogledajte kako je izvedena pljačka zlatare za 120 sekundi.  

NEMA KOMENTARA